Gusta juha od školjaka

Ugodna večera za šestero prijatelja...
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 komada celera, narezanih
- 700 g luka, narezanog
- 1,8 kg rajčice, narezane
- 900 g školjki sa sokom, može i konzervirane
- 3 čajne žličice suhog timijana
- 1 čajna žličica suhog origana
- 2 čajne žličice suhog bosiljka
- 225 ml ribljeg temeljca
- 2 čajne žličice bijelog papra
- 225 g maslaca
- 250 g brašna
- 3 režnja češnjaka, sitno narezana
- 1,2 l mlijeka
Priprema
Stavite celer, luk, krumpir, školjke, timijan, origano, bosiljak, riblji temeljac i papar u jednu veliku tavu. Kuhajte na laganoj vatri kroz 30 - 45 minuta dok povrće i krumpir ne budu mekani.
Napravite zapršku, znači otopite maslac u maloj tavici, dodajte brašno i češnjak, a zatim sve to miješajte s drvenom kuhačom kroz par minuta dok sve ne dobije blago smeđu boju.
Dodajte zapršku u povrtnu mješavinu koju ste već prije napravili, a zatim još sve pomiješajte s mlijekom. Dobro miješajte i kuhajte na laganoj vatri kroz 10 minuta.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345