Juha od batata i mrkve s kardamom

Ljekovita juhica samo za Vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 1:10h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 30 g maslaca
- 1 glavica crvenog luka, sitno narezana
- 1 g mljevenog kardamoma
- 0,5 g mljevene kurkume
- 0,5 g mljevenog đumbira
- 1 g mljevene crvene paprike
- 0,5 g cimeta
- 500 ml pilećeg temeljca
- 500 ml vode
- 2 velika batata, oguljena i narezana na kockice
- 3 mrkve, oguljene i narezane
- sol i papar po želji
Priprema
Rastopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte ga do zlatno smeđe boje, znači oko 5 do 7 minuta. Začinite s kardamom, kurkumom, đumbirom, ljutom paprikom, cimetom i paprom te kuhajte na još minutu dok se ne probiju mirisi.
Zatim usipajte pileći temeljac i vodu, a onda dodajte batat i mrkvu.
Dovedite do vrenja na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednje nisku, pokrijte i pirjajte dok povrće postane mekano, to jesto oko 25 do 30 minuta.
Uklonite s vatre i smiksajte s blenderom dok ne dobijete kašastu juhicu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od batata, mrkve, jabuke i crvene leće1:10h12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345