Juha od buče sa narančom i timijanom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg crvene buče (npr. Hokaido)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 srednje velika luka
- 2 češnja češnjaka
- 1,5 l vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca
- sok i korica od 1 bio naranče
- 3 žlice timijana
- sol
- papar
- 150 ml kokosovog mlijeka
Priprema
Buču ogulimo i narežemo na manje kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckamo. U velikom loncu na maslinovom ulju popržimo luk da malo omekša. Dodamo češnjak i buču te kuhamo lagano miješajući 2 minute.
Potom dodamo temeljac i narančin sok, naribanu narančinu koricu i 2 žlice timijana. Poklopimo i na laganoj vatri kuhamo približno 20 minuta da buča omekša.
Uklonite s vatre te sadržaj propasirajte štapnim mikserom do fine kremaste teksture. Začinite solju i paprom. Prilijte sa kokosovim mlijekom i kuhajte još 3-5 minuta.
Pospite sa preostalim timijanom. Servirajte uz kruh.
Savjet
Povrtni temeljac možete najbrže napraviti ako koristite kocku ili vegetu bez mononatrijevog glutaminata.
Umjesto kokosovog mlijeka možete koristiti neku drugu vrstu biljnog mlijeka ili biljnog vrhnja za kuhanje. Juha je prikladan odabir za sve alergičare i celijakičare. Ako su buče veće, napravite veću količinu juhe, prelijte u posudice, dobro ih zatvorite i spremite u zamrzivač.

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od jagoda i rabarbare25 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
JuhePileća juha s griz noklicama1:15h12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345