Juha od jabuke i luka

Jabuke i luk su odličan izvor kvercetina.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslaca
- 2 nasjeckane glavice lka
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1 listić lovora
- 2 oguljene i nasjeckane jabuke
- 6 šalica pilećeg temeljca
- 1/2 šalice jabučnog octa
- 1 oguljeni i nasjeckani krumpir
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1 žlica soka od limuna
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Priprema
U velikom loncu rastopite maslac. Dodajte luk i češnjak i dinstajte na laganoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte jabuke i kuhajte, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Dodajte temeljac, jabučni ocat i krumpir i kuhajte 20 do 25 minuta. Uklonite s vatre i pustite da stoji 15 minuta.
Štapnim mikserom ili pomoću blendera smjesu izmiješajte dok ne postane kompaktna. Vratite u lonac, dodajte vrhnje i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheJuha od kelja, jabuka i oraha35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od cikle i crnog kima10 min12345
-
JuheJuha od piva i luka40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345