Juha od mrkve i leće

Juha od mrkve i leće

Juha od mrkve i leće
  • Objavljeno: Petak, 23.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrava i ukusna gusta juha.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 narezana glavica luka
  • 1 narezan poriluk
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka,
  • 2 žlice pelata
  • 3 oguljene i naribane mrkve
  • 250g crvene leće
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • sol
  • papar

Priprema

U velikoj tavi rastopite maslac s uljem. Dodajte luk i poriluk i lagano popecite 5 minuta. Dodajte češnjak i pelate. Kuhajte 2 minute prije dodavanja naribane mrkve, leće i temeljca. Sve dobro promiješajte i začinite solju i paprom. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri. Kada prokuha, skinite poklopac i kuhajte 25 do 30 minuta, miješajući s vremena na vrijeme.

Uklonite juhu s vatre i ostaviti da se malo ohladi. Blenderom usitnite sadržaj juhe i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti