Juha od tikvica i špinata

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 luk, nasjeckani
- 2 tikvice, nasjeckane
- 1 krumpir, nasjeckan
- 100 g špinata, nasjeckanog
- 3 grančice svježeg peršina
- 1,2 l povrtnog temeljca
- 150 ml vrhnja
- Sol
- Crni papar
Priprema
Zagrijte ulje na tavi i dodajte luk i tikvice. Čekajte do trenutka dok ne postanu lagano prozirni.
Dodajte krumpir, peršin, špinat i temeljac. Kada juha dođe do vrenja, smanjite jačinu vatre i ostavite tako kroz 20 minuta. Pričekajte dok se juha ohladi prije nego što počnete miješati ili miksati kako bi dobili kašastu juhu.
Vratite juhu u čistu posudu, dodajte vrhnje te sol i papar.
Lagano podgrijte, bez da juha dođe do vrenja i poslužite.

Vezani recepti
-
-
JuheToskanska juha od povrća35 min12345
-
JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
-
JuheAlkalna zelena juha35 min12345
-
JuheZelena juha s jogurtom i pinjolima30 min12345
-
JuheJuha od avokada i tikvica40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSavršen guacamole umak od 3 sastojka!15 min12345
-
Jela od ribeLignje na tavi s limunom i češnjakom35 min12345
-
Jela od mesaPileća krilca s umakom od senfa i meda1 h12345
-
Kruh i pecivaBezglutenske tortilje10 min12345
-
Jela od mesaPiletina s parmezanom (Weight Watchers dijeta)30 min12345