Toskanska juha od povrća

Toskanska juha od povrća

Toskanska juha od povrća
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.11.2016.
  • Broj pregleda: 2.418
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Idealna je za hladne jesenske dane.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 145 kcal / 606,68 kJ

Sastojci

  • 425 g kuhanog graha
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 nasjeckanog luka
  • 2 nasjeckane mrkve
  • 2 nasjeckane stabljike celera
  • 1 mala nasjeckana tikvica
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
  • 2 žličice nasjeckane kadulje (ili 1/2 žličice sušene)
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 950 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 410 g sitno nasjeckane rajčice
  • 2 šalice nasjeckanog mladog špinata
  • 3 žlice naribanog sira ribanca

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije: 145
  • Ukupno masti: 4 g
  • Zasićene masti: 0,5 g
  • Protein: 8 g
  • Ugljikohidrati: 21 g
  • Šećer: 5 g
  • Vlakna: 5 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Natrij: 306 mg

Priprema

Pola graha zgnječite drobilicom ili poleđinom žlice i stavite na stranu.

U nauljenom loncu dinstajte luk, mrkvu, celer, tikvice i češnjak sa timijanom, kaduljom, 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra. Dinstajte 5 minuta uz povremeno miješanje.

Dodajte temeljac i rajčice sa sokom i pustite da prokuha. Dodajte pire od graha, cijeli grah i špinat.

Nakon 3 minute ugasite vatru i poslužite posuto ribancem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti