Kremasta juha od šparoga i jogurta

Šparoge su jako dobar izvor folne kiseline.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 nasjeckani poriluk
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 500g mladih očišćenih šparoga
- 1/2 šalice smrznutog graška
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 1 šalica vode
- 1 šalica jogurta
Priprema
Zagrijte ulje u loncu. Dodajte poriluk, češnjak, sol i papar i dinstajte oko 3 minute. Dodajte šparoge i nastavite dinstati 3 do 4 minute.
Dodajte grašak, temeljac i vodu i kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru, poklopite i nastavite kuhati 20 minuta. Uklonite s vatre i štapnim mikserom smjesu dobro izmiješajte.
Vratite u lonac, kuhajte 2 do 3 minute i poslužite uz jogurt.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od potočarke i komorača45 min12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345