Ljetna juha od graška
Grašak je jako dobar izvor vitamina C, K i dijetalnih vlakana.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 2 šalice vode
- 1 pečena tikvica
- 1/2 šalice nasjeckane zelene paprike
- 1.5 šalica brokule
- 2 žlice naribanog đumbira
- 1/4 žličice soli
- 1/4 šalice prehrambenog kvasca
- 1/2 šalice graška
- sok od 1/2 limuna
Priprema
U lonac stavite tikvice i papriku i dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne počnu poprimati zlatno smeđu boju. Dodajte temeljac, vodu, brokulu, grašak, đumbir, sol i kvasac. Dobro promiješajte i nastavite kuhati dok grašak ne omekša.
Dodajte sol i papar i dobro promiješajte. Pomoću štapnog miksera smjesu dobro izmiješajte i vratite u lonac. Kuhajte dok ne počne ključati, uklonite s vatre, dodajte sok od limuna, promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKrem juha od graška30 min12345
-
JuheJuha od potočarke i komorača45 min12345
-
JuheJuha od krumpira i metvice30 min12345
-
JuheJuha od graška i krumpira30 min12345
-
JuheJuha od avokada i graška20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti