Domaći kruh s maslinovim uljem

Domaći kruh s maslinovim uljem

Domaći kruh s maslinovim uljem
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i hrskav domaći kruh.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 7g suhog kvasca
  • 500g brašna
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Pomiješajte kvasac, brašno, sol i šećer.

U 300 ml tople vode umiješajte ulje. Dodajte u suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete meko i ljepljivo tijesto.

Pospite radnu površinu brašnom i dobro izmijesite tijesto. Kada tijesto postane glatko, pokrijte ga i ostavite da se diže 1 sat.

Izmijesite tijesto na pobrašnjenoj površini. Stavite ga u nauljen lim za pečenje i pustite da odstoji 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 240°C. Pecite kruh oko 30 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti