Kruh od banane i borovnica
Odlična zamjena za tradicionalni kruh od banana.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica mlijeka
- 2 jaja
- 1 šalica zgnječene banane
- 2/3 šalice smeđeg šećera
- 1/3 šalice ulja od kanole
- 2 šalice brašna od cjelovitih žitarica
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica cimeta u prahu
- 1/2 žličice soli
- 1 šalica borovnica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Pomiješajte mlijeko, jaja, banane, šećer i ulje. Dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i sol. Suhe sastojke pomiješajte s mokrim i dobro promiješajte. Dodajte borovnice i promiješajte.
Smjesu ravnomjerno izlijte na lim za pečenje. Pecite 1 sat, dok ne poprimi smeđu boju. Čačkalicu zabodite u sredinu i izvadite ju. Ona treba ostati čista jer je to znak da je pečeno. Pustite da se hladi oko 15 minuta u pećnici. Izvadite iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
-
Kruh i pecivaBožićni kruh sa cimetom i grožđicama1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti