Kruh od banane i borovnica

Kruh od banane i borovnica

Kruh od banane i borovnica
  • Objavljeno: Utorak, 22.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odlična zamjena za tradicionalni kruh od banana.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 šalica zgnječene banane
  • 2/3 šalice smeđeg šećera
  • 1/3 šalice ulja od kanole
  • 2 šalice brašna od cjelovitih žitarica
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • 1/2 žličice soli
  • 1 šalica borovnica

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Pomiješajte mlijeko, jaja, banane, šećer i ulje. Dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i sol. Suhe sastojke pomiješajte s mokrim i dobro promiješajte. Dodajte borovnice i promiješajte.

Smjesu ravnomjerno izlijte na lim za pečenje. Pecite 1 sat, dok ne poprimi smeđu boju. Čačkalicu zabodite u sredinu i izvadite ju. Ona treba ostati čista jer je to znak da je pečeno. Pustite da se hladi oko 15 minuta u pećnici. Izvadite iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti