Kruh od batata

Odličan izvor vlakana.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 sirovi kvasac
- 60ml tople vode
- 3 kuhana batata
- 45ml rastopljenog maslaca
- 250ml mlijeka
- 125ml šećera
- 750ml brašna
- 250ml zobenih mekinja
- 250ml svježeg korijandera
- 5ml soli
Priprema
U velikoj zdjeli omekšajte kvasac u mlakoj vodi. Batat izgniječite i pomiješajte s maslacem. Dodajte mlijeko, korijander, šećer i kvasac. Dobro promiješajte. Dodajte brašno i zobene mekinje. Mijesite tijesto nekoliko minuta.
Stavite u nauljenu zdjelu i pokrijte krpom. Pustite da stoji na toplom mjestu dok se smjesa ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Oblikujte kruh i stavite na podmazani lim za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345