Kruh od batata
 
    Odličan izvor vlakana.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 2 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 sirovi kvasac
- 60ml tople vode
- 3 kuhana batata
- 45ml rastopljenog maslaca
- 250ml mlijeka
- 125ml šećera
- 750ml brašna
- 250ml zobenih mekinja
- 250ml svježeg korijandera
- 5ml soli
Priprema
U velikoj zdjeli omekšajte kvasac u mlakoj vodi. Batat izgniječite i pomiješajte s maslacem. Dodajte mlijeko, korijander, šećer i kvasac. Dobro promiješajte. Dodajte brašno i zobene mekinje. Mijesite tijesto nekoliko minuta.
Stavite u nauljenu zdjelu i pokrijte krpom. Pustite da stoji na toplom mjestu dok se smjesa ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Oblikujte kruh i stavite na podmazani lim za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
- 
                Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
- 
                Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
- 
                Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
- 
                Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    