Kruh s maslinama i sirevima
Bogatstvo domaćeg kruha na vašem stolu!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 335g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica himalajske soli
- 1/2 žličice mljevenog crnog papra
- 1/4 žličice čili pahuljica (chilli flakes)
- 1/2 žličice gorušice u prahu
- 60g naribanog parmezana
- 60g naribanog cheddara
- 75g narezanih punjenih zelenih maslina
- 1/4 šalice sitno nasjeckanog vlasca
- 2 žličice nasjeckanog svježeg timijana
- 2 jaja
- 2 1/2 žlice maslinovog ulja
- 310ml mlaćenice
- 1 žumanjak istučen sa 2 žličice vode za premazivanje kruha prije pečenja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Papirom za pečenje obložite kalup za pečenje dimenzija 31 x 11 x 7,5 cm.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, papar, čili pahuljice i gorušicu u prahu. Dodajte sireve, masline, vlasac i timijan, i promiješajte.
U zasebnu zdjelu umutite jaja. Dodajte maslinovo ulje i mlaćenicu. Sve dobro izmiješajte.
U mješavinu s brašnom dodajte smjesu s jajima. Miješajte dok ne dobijete gusto, ljepljivo tijesto. Stavite ga u lim za pečenje i premažite jajetom i vodom. Pospite s timijanom i pecite 40 do 45 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh od tikvica i oraha1:30h12345
-
Kruh i pecivaKruh od tikvica, cimeta i meda1 h12345
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s kikirikijem1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od zobi i meda1:30h12345
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh od tikvica i datulja45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti