Kruh od tikvica, cimeta i meda

Kruh od tikvica, cimeta i meda

Kruh od tikvica, cimeta i meda
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.08.2016.
  • Broj pregleda: 608
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tikvice potiču rad probavnog sustava.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1.5 šalica naribanih tikvica
  • 1 šalica brašna od cjelovitih žitarica
  • 3/4 šalice običnog brašna
  • 1.5 žličica cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice soka od jabuka
  • 1/4 šalice kokosovog ulja
  • 2/3 šalice meda
  • 1/2 šalice nasjeckanih oraha

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Tikvice dobro ocijedite, osušite papirnatim ručnikom i pustite da stoje sa strane.

U zdjelu dodajte sve suhe sastojke i dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, sok od jabuke, ulje i med. Sjedinite suhe i mokre sastojke, umiješajte tikvice i orahe i lagano promiješajte.

Tijesto ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje i pecite 30 do 35 minuta.

Uz ovaj mirisni kurh poslužite slatki džem od trešanja!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti