Kruh od tikvica, cimeta i meda
Tikvice potiču rad probavnog sustava.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1.5 šalica naribanih tikvica
- 1 šalica brašna od cjelovitih žitarica
- 3/4 šalice običnog brašna
- 1.5 žličica cimeta
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 3/4 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 1/2 šalice soka od jabuka
- 1/4 šalice kokosovog ulja
- 2/3 šalice meda
- 1/2 šalice nasjeckanih oraha
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Tikvice dobro ocijedite, osušite papirnatim ručnikom i pustite da stoje sa strane.
U zdjelu dodajte sve suhe sastojke i dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, sok od jabuke, ulje i med. Sjedinite suhe i mokre sastojke, umiješajte tikvice i orahe i lagano promiješajte.
Tijesto ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje i pecite 30 do 35 minuta.
Uz ovaj mirisni kurh poslužite slatki džem od trešanja!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh od tikvica i oraha1:30h12345
-
Kruh i pecivaKruh s tikvicama i orasima1 h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane, tikvica i borovnica1 h12345
-
Kruh i pecivaKruh od tikvica1:20h12345
-
Kruh i pecivaFrancuski kruh s tikvicama i sirom1:10h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti