Kruh sa češnjakom i majčinom dušicom
 
    Ovaj kruh ide uz svako jelo!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1:15h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 215 kcal / 899,56 kJ
                
            
                
                
                
                Sastojci
- 500g brašna
- 7g suhog kvasca
- 1 žličica soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica meda
- 2 nasjeckana češanj češnjaka
- 25g omekšanog maslac
- 100g naribanog cheddara
- 1 žlica majčine dušice
Priprema
Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Med i ulje stavite u 300ml vruće vode. Prelijte preko brašna i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Mijesite tijesto 5 minuta na pobrašnjenoj površini dok ne prestane biti ljepljivo. Ako je potrebno, dodajte još brašna.
Pomiješajte češnjak s maslacem i stavite na tijesto. Pospite sir i majčinu dušicu. Stavite kruh u nauljen lim za pečenje i ostavite da se diže 40 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite kruh 30 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
- 
                Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
- 
                Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
- 
                Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
- 
                Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    