Mekani kruh s pivom

Ovaj domaći kruh od cjelovitog pšeničnog brašna s pivom morate probati!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 170 g pšeničnog brašna s cjelovitim zrnom
- 180 g brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 2 žličice soli
- 2 žlice smeđeg šećera
- 120 g naribanog cheddara (ili drugog sira)
- 3,5 dl piva
- 2 žlice otopljenog maslaca
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C i u standardu posudu stavite papir za pečenje.
- U većoj posudi izmiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, sol, šećer i naribani sir. Dodajte pivo lagano miješajući te izlijte smjesu u posudu za pečenje.
- Pecite 50-60 minuta, provjerite čačkalicom kad je gotovo (ako se tijesto ne lijepi na čačkalicu, dovoljno je pečeno).
- Kad izvadite kruh iz pećnice polijte ga s rastopljenim maslacem i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Kruh i pecivaFrancuski kruh s tikvicama i sirom1:10h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Kruh i pecivaSavijača s porilukom i sirom55 min12345
-
Kruh i pecivaŠtruca od starog kruha sa špinatom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345