Francuski kruh s tikvicama i sirom

Francuski kruh s tikvicama i sirom

Francuski kruh s tikvicama i sirom
  • Objavljeno: Srijeda, 11.07.2018.
  • Broj pregleda: 597
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovaj neobičan, zdravi kruh ima hrskavu koru i bogatu, mekanu unutrašnjost. Poslužuje se kao predjelo u Francuskoj uz domaći kozji sir i čašu slatkog crnog vina ili rosea.
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Tikvicu narežite na tanke ploške ili kockice i spremite u hladnjak. Isto tako, narežite ili naribajte sir i kratko rashladite. Odmah odvojite par komadića tikvice i sira koje ćete kasnije staviti na kruh.
  2. Na vatri dobro zagrijte tavu, stavite narezanu slaninu i pržite 3-4 minute. Dodajte tikvicu i sir i pržite dok slanina ne porumeni i tikvica ne omekša, povremeno miješajući. Maknite s vatre i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  3. Za to vrijeme izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i papar u jednoj posudi, a jaja, mlijeko i ulje u drugoj. U posudi sa suhim sastojcima napravite rupu i dodajte mješavinu mlijeka, jaja i ulja pa rukama formirajte tijesto.
  4. Kad se ohlade, u tijesto dodajte poprženu tikvicu, sir i slaninu. Nauljite kalup za kruh ili stavite papir za pečenje. Prebacite tijesto u kalup i dodajte komade sira i tikvice (koje ste prethodno odvojili) na vrh.
  5. Pecite otprilike 45 minuta, dok kruh ne porumeni. Čačkalicom provjerite je li unutrašnjost dobro pečena i izvadite van. Ostavite da se hladi u kalupu 10-ak minuta. Narežite i poslužite toplo ili hladno, po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti