Raženi kruh

Raženi kruh

Raženi kruh
  • Objavljeno: Utorak, 29.01.2013.
  • Broj pregleda: 9.199
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kruh prije pečenja zarežite nožem po sredini.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 450 g integralnog brašna
  • 400 g raženog brašna
  • 25 g svježeg kvasca
  • 300 ml tople vode
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica komorača
  • 1 žličica korijandera

Priprema

Pomiješajte brašno i dodajte toplu vodu u koju ste prethodno rastopili kvasac i šećer. Sve zajedno mijesite i dodajte ostale sastojke. Kada je tijesto gotovo, ostavite ga da odstoji 30 min na toplom mjestu, pokriveno s kuhinjskom krpom.

Izmijesite tijesto i oblikujte ga u okrugli kruh. Stavite tijesto u namašćen lim za pečenje i ostavite da odstoji 45 min pokriveno krpom na toplom mjestu.

Kruh pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 min.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti