Slatki kruh sa grožđicama
Lagani kruh za koji vam ne treba kvasac.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g višenamjenskog brašna
- 100g šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 200g grožđica
- ¼ žličice soli
- 2 jaja
- 250ml mlaćenice
- 50g rastopljenog maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Namastite i pobrašnite lim za pečenje.
Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, grožđice i sol.
Umutite jaja. Dodajte mlaćenicu i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte.
Pomiješajte suhe i mokre sastojke. Miješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.
Kruh prebacite u lim za pečenje i pecite oko 50 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
-
Kruh i pecivaBožićni kruh sa cimetom i grožđicama1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti