Domaći sirup od grožđa
Pitate se što napraviti s previše mekanim grožđem kojeg niste pojeli na vrijeme? Isprobajte recept za prirodni sirup koji je gotov za tren, a sve što vam treba je – zaslađivač!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2-3 grozda grožđa
- 3 dl vode
- 4 žlice javorovog sirupa
- 150 g šećera ili sladila (Stevije, eritritola)
- 1 dl soka od limuna, svježe iscijeđenog (po želji)
Priprema
- Grožđe stavite u vodu i kuhajte na srednjoj vatri. Kad koža počne pucati, maknite s vatre i izlijte vodu.
- Koristeći pribor za pravljenje pirea, zgnječite grožđe tako da se iscijedi sav sok. Sok procijedite, za slučaj da su ostale koštice ili koža.
- Dobiveni sok vratite na vatru, dodajte šećer i javorov sirup i po želji malo soka od limuna. Po potrebi dodajte vodu (ako je sirup pregust) i/ili još šećera (ako volite slađi okus). Kuhajte na srednjoj vatri uz povremeno miješanje dok ne dobijete gustu smjesu.
- Sirup prebacite u staklene posude, ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi i spremite u hladnjak.
Sirup možete koristiti kao preljev za sladoled, možete s njim puniti palačinke ili ga izmiješati s prirodnim sokom od grožđa za intenzivniji okus.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
NapitciSmoothie za gubitak masnog tkiva5 min12345
-
NapitciDomaći sirup od trešanja, bez kuhanja30 min12345
-
NapitciSmoothie od kruške i dinje5 min12345
-
NapitciVoćni ledeni napitak5 min12345
-
NapitciDomaće mlijeko od jagode15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti