Losos omotan pancetom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea lososa, svaki od 160 g
- 4 dugačke, tanke ploške pancete
- 3 žlice kapara u octu
- 1 žlica biljnog ili suncokretovog ulja
- sok od 2 limuna
- 1 žlica maslinova ulja
- svježe mljeveni crni papar
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina, za ukrašavanje
Priprema:
1. Obrišite filete lososa i omotajte svaki pancetom. Učvrstite svaki filet s čačkalicom i odložite.
2. Ocijedite kapare i namočite ih u hladnoj vodi 10 minuta da se otkloni višak soli, zatim ocijedite i odložite.
3. Zagrijte ulje u većoj tavi za prženje i lagano pržite filete oko 2 minute sa svake strane, pažljivo okrećući da se meso ne razlomi.
4. Smanjite temperaturu pa nastavite pržiti 2-3 minute, dok se meso ne ispeče do kraja.
5. U međuvremenu, stavite kapare, sok od limuna i maslinovo ulje u manju tavu, popaprite.
6. Stavite tavu na nisku temperaturu i lagano kuhajte, povremeno miješajući 2-3 minute.
7. Pečenu ribu servirajte na ugrijanim tanjurima, ukrasite je peršinom i poslužite s toplim umakom od kapara, svježe kuhanim povrćem i kuhanim mladim krumpirom.
Savjet kuhara
Za varijaciju kod ovog recepta, možete koristiti i filete oslića umjesto lososa.
Vezani recepti
-
-
Niskokalorična jelaSendvič s lososom15 min12345
-
Niskokalorična jelaVarivo od špinata i slanutka3 h12345
-
Niskokalorična jelaLagani ručak od samo tri sastojka!25 min12345
-
Niskokalorična jelaLasagne od tikvica s ricottom1 h12345
-
Niskokalorična jela
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti