Losos omotan pancetom

Losos omotan pancetom

Losos omotan pancetom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Idealan spoj mora i kopna.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 filea lososa, svaki od 160 g
  • 4 dugačke, tanke ploške pancete
  • 3 žlice kapara u octu
  • 1 žlica biljnog ili suncokretovog ulja
  • sok od 2 limuna
  • 1 žlica maslinova ulja
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1 žlica svježe nasjeckanog peršina, za ukrašavanje

Priprema:

1. Obrišite filete lososa i omotajte svaki pancetom. Učvrstite svaki filet s čačkalicom i odložite.

2. Ocijedite kapare i namočite ih u hladnoj vodi 10 minuta da se otkloni višak soli, zatim ocijedite i odložite.

3. Zagrijte ulje u većoj tavi za prženje i lagano pržite filete oko 2 minute sa svake strane, pažljivo okrećući da se meso ne razlomi.

4. Smanjite temperaturu pa nastavite pržiti 2-3 minute, dok se meso ne ispeče do kraja.

5. U međuvremenu, stavite kapare, sok od limuna i maslinovo ulje u manju tavu, popaprite.

6. Stavite tavu na nisku temperaturu i lagano kuhajte, povremeno miješajući 2-3 minute.

7. Pečenu ribu servirajte na ugrijanim tanjurima, ukrasite je peršinom i poslužite s toplim umakom od kapara, svježe kuhanim povrćem i kuhanim mladim krumpirom.

Savjet kuhara

Za varijaciju kod ovog recepta, možete koristiti i filete oslića umjesto lososa.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti