Šparoge s limunovim sokom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg šparoga
- 2 čajne žličice maslinovog ulja
- 2 jušne žlice limunovog soka
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti:
Proteini 5 g
Vit. A 35 %
Vit. C 25 %
Ca 6 %
Fe 25 %
Priprema:
Šparoge treba skuhati nad parom - u košari nad loncem s ključalom vodom. Prekriti ih poklopcem i pariti 5 minuta ili dok ne postanu mekane (u dužini parenja je i razlika između kultiviranih i divljih šparoga). Isprati ih hladnom vodom i pažljivo osušiti. Pomiješati ulje i limunov sok te preliti preko šparoga. Popariti i posoliti po želji, servirati na sobnoj temperaturi.

Vezani recepti
-
-
Niskokalorična jela
-
Niskokalorična jelaJuha od mrkve i crvene leće40 min12345
-
Niskokalorična jelaJuha od poriluka i graška30 min12345
-
Niskokalorična jelaVarivo od špinata i slanutka3 h12345
-
Niskokalorična jelaRiba sa salatom od graška20 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene paprike sa sirom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene palačinke sa sirom i špinatom20 min12345
-
Jela od mesaPiletina s kaduljom i limunom30 min12345
-
Jela od mesaMongolsko meso1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od tikvica i kukuruza1 h12345
-
JuheGusta juha od povrća30 min12345