Rižoto s quinojom i šampinjonima

Quinoa (kvinoja) je jedna od namirnica koja bi se češće trebala nalaziti u vašem jelovniku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 302 kcal / 1.263,57 kJ
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 350 g narezanih šampinjona
- 100 g quinoje
- 1l povrtnog temeljca
- 175 g riže
- 1 žlica majčine dušice
- sol
- papar
Priprema
1. Kvinoju stavite u sito i dobro isperite pod hladnom vodom kako biste uklonili gorki sloj saponina.
2. U loncu zagrijte ulje i dinstajte gljive oko 3 minute, a zatim dodajte quinou i pola povrtnog temeljca te dobro promiješajte.
3. Nakon toga dodajte rižu, sol i papar te konstantno miješajte podlijevajući s ostatkom povrtnog temeljca. Kuhajte sve dok riža ne omekša.
4. Na kraju umiješajte majčinu dušicu i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Niskomasna prehranaRiža s curryjem i povrćem45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i feta sira na grčki način10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od kvinoje35 min12345
-
DesertiBajadera15 min12345
-
Jela od mesaPohane hrenovke u tijestu - corn dog30 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
Jela od mesaJuneće šnicle u saftu2:40h12345