Bulghur pšenična salata s dressingom od metvice i limuna
Bliskoistočni objed za četvoro
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 125 g bulghur pšeničnog zrnja (drobijeno zrno pšenice)
- 1 svježi krastavac
- 2 ljutike, oguljene
- 125 g mladog kukuruza šećerca
- 3 zrele ali čvrste rajčice
-
Dressing
- Ribana korica 1 limuna
- 3 žlice limunovog soka
- 3 žlice svježe nasjeckane metvice
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
- 1-2 žlice meda
- 2 žlice suncokretova ulja
- sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
1. Stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu i prelijte kipućom vodom.
2. Lagano kuhajte oko 10 minuta, tada temeljito procijedite i stavite u posudu za posluživanje.
3. Narežite krastavce na male kockice, ljutike nasjeckajte na tanko i odložite. Parite slatki kukuruz u zdjeli kipuće vode oko 10 minuta dok ne omekša. Ocijedite i narežite na deblje komadiće.
4. Zarežite križ na vrhu svake rajčice i stavite ih u kipuću vodu, dok im se ne počne guliti koža.
5. Rajčicama odstranite kožicu i sjemenke, narežite ih na male kockice.
6. Napravite dressing dobro miješajući sve sastojke u manjoj zdjeli.
7. Kad je bulghur pšenično zrnje donekle kuhano, dodajte spremljeno povrće i umiješajte dressing, začinite po ukusu solju i paprom i poslužite.
Izvor:
Niskokaloričnajela,specijalnoizdanjezaVečernjilist
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateEndivija sa salatom od morskih plodova20 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateGrčka salata20 min12345
-
SalateSalata od rotkvica i kuhanih jaja15 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345