Marinirani fileti lososa sa salatom od leće

Marinirani fileti lososa sa salatom od leće

Marinirani fileti lososa sa salatom od leće
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagani ručak koji ne zahtijeva veliku pripremu.
Vrijeme pripreme: 1:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 420 kcal / 1.757,28 kJ

Sastojci

  • 4 fileta lososa
  • Marinada

  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice canola ulja
  • 2 grančica svježeg ružmarina
  • 1 sitno sjeckani češanj češnjaka
  • Salata od leće

  • 2 sitno sjeckana češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 šalica suhe smeđe ili zelene leće
  • 1 sitno nasjeckana srednja mrkva
  • 1 sitno nasjeckana stabljika celera
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanog crvenog luka
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanog peršina
  • 1 žlica senfa
  • 1/4 šalice octa
  • 1/2 šalice canola ulja

Nutritivne vrijednosti

Kalorije: 420
Ukupno masti: 17g
Kolesterol: 60 mg
Natrij: 230mg
Ukupno ugljikohidrata: 33g
Dijetalna vlakna: 8g
Proteini: 34g


Priprema

Pomiješajte sve sastojke za marinadu. Losos dobro prekrijte marinadom. Stavite ribu u hladnjak najmanje 1 sat.

Zagrijte 750 ml vode. Kada prokuha dodajte leću, češnjak, ružmarin i lovorov list. Kuhajte oko 30 minuta. Leću procijedite i stavite sa strane.

Pomiješajte leću, mrkvu, celer i crveni luk. Dodajte ocat, ulje, svježi peršin i senf. Začinite paprom i solju po želji.

Losos pecite na maslinovom ulju 3 do 4 minute sa svake strane. Poslužite ga preko salate od leće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti