Salata s orasima i lososom
Prava proljetna poslastica!
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- ½ šalice oraha
- 2 žlice ulja
- ½ sitno nasjeckanog luka
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 1 velika narezana tikvica
- 2 šalice kuhane quinoe
- 3 do 4 šake sjeckanog svježeg špinata
- pola nasjeckanog mladog luka
- 2 do 4 žlice maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- sitno sjeckani svježi peršin
- ½ šalice izmrvljenog feta sira
- sol i papar
- kuhani losos nasjeckan na komadiće
Priprema
U velikoj tavi prepržite orahe na niskoj toplini. To će potrajati oko 10 minuta. Potrebno je tresti tavu i miješati orahe vrlo često. Stavite orahe sa strane.
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i tikvicu i kuhajte dok češnjak ne zamiriši. Luk, češnjak i tikvice ne trebate skuhati do kraja. Stavite u zdjelu s orasima.
Dodajte kuhanu quinou, špinat i mladi luk u zdjelu. Pospite s 2 žlice maslinovog ulja, sokom od limuna, pospite sitno nasjeckanim peršinom, oko ¼ žličice soli i malo papra. Sve lagano izmiješajte.
Dodajte feta sir i losos, i opet lagano izmiješajte. Po želji dodajte još maslinovog ulja, soli i / ili papra.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateZapečeni losos sa salatom45 min12345
-
SalateSlatko-kisela salata od quinoe40 min12345
-
SalateSalata s avokadom i graškom20 min12345
-
Salate
-
SalateSalata od mrkve i quione5 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti