Salata od artičoka sa žara
Ukusno i kvalitetno, a još i sa žara.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g srca artičoka, prepolovljenih
- Maslinovo ulje
- 3 male zelene salate
- Sol
- Crni papar
-
Sastojci za preljev
- 200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 200 ml ulja od grožđa (ako ga imate)
- 125 ml octa od bijelog vina
- Prstohvat granuliranog šećera
- Prstohvat senfa u prahu
- 2 režnja češnjaka, sitno narezanog
Priprema
Zagrijte roštilj dok ne bude jako vruć. Začinite srca artičoka sa soli i paprom, a zatim premažite maslinovim uljem. Stavite na roštilj sve dok ne dobiju izgled spaljenosti oko rubova.
Da bi napravili preljev, stavite ulje, ocat, šećer, senf u prahu i češnjak u veliku staklenku sa čepom. Zatvorite staklenku i dobro protresite. Začinite solju i paprom.
Stavite zelenu salatu u preljev, zajedno s artičokama i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSalata od artičoka i tune15 min12345
-
SalateSalata od bulgura i celera30 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateSalata od smokava i ovčjeg sira30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti