Salata od breskve i piletine
Bogato začinjena piletina i breskve pečene na roštilju.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice aceta balsamica
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žličice senfa
- 3 žličice javorovog sirupa
- 1/4 žličice soli
- 3 nasjeckana fileta pilećih prsa
- 5 breskvi
- 1/4 šalice nasjeckanog luka
- 1/2 šalice nasjeckanog peršina
- 1/3 šalice nasjeckanog kozjeg sira
- 200g zelene salate
Priprema
Pomiješajte aceto balsamico, maslinovo ulje, sok od limuna, senf, javorov sirup i sol. Dobro promiješajte i podijelite u 2 dijela. Jedan dio iskoristite kao marinadu za piletinu i pustite ju da stoji 15 do 30 minuta.
Zagrijte roštilj. Breskve očistite, nasjeckajte na kockice i premažite ih marinadom. Poslažite breskve i piletinu naizmjenice na štapiće za roštilj. Pecite oko 5 minuta sa svake strane. Uklonite breskve i piletinu sa štapića i stavite u zdjelu, dodajte preostale sastojke i marinadu. Dobro promiješajte i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSalata od piletine, oraha i jabuke5 min12345
-
Salate
-
SalateSalata od piletine, badema i grožđa5 min12345
-
SalateSalata od piletine i đumbira35 min12345
-
SalateVoćna salata s pudingom od vanilije20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti