Salata od dimljene skuše
Slasna skuša za slastan dan.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 450 g malih mladih krumpira, prepolovljenih
- 4 velike žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 fileta dimljene skuše, očišćene i narezane na trakice
- 250 g malih rajčica, prepolovljenih
- ½ krastavca, bez sjemenki i narezano na kockice
- 75 g salate potočarke
- 2 čajne žličice umaka od hrena
- 2 čajne žličice octa od bijelog vina
- Sol
- Crni papar
Priprema
Stavite krumpir u lonac s hladnom vodom, poklopite poklopcem i dovedite vodu do vrenja. Kuhajte otprilike 10 minuta ili dok krumpir ne omekša. Dobro ocijedite, vratite natrag u lonac i dodajte 1 veliku žlicu ulja. Začinite sa solju i paprom. Poklopite lonac i dobro protresite.
Prebacite krumpire u veliku posudu.
Dodajte skušu, rajčice i krastavce te salatu potočarku, a za kraj dodajte i prstohvat soli i papra.
Pomiješajte hren, ostatak ulja i ocat u zdjelici te ponovno zasolite i popaprite.
Dodajte mješavinu u salatu.
Nježno pomiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateTopla salata od tune i krumpira30 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateNeobična salata od tune10 min12345
-
SalateMediteranska krumpir salata25 min12345
-
SalateSalata s avokadom i graškom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti