Salata od jakovskih kapica
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 12 velikih jakovskih kapica
- 1 žlica niskokaloričnog maslaca ili sirnog namaza
- sok od jedne naranče
- 50 ml octa balsamica
- 1 velika žlica bistrog meda
- 2 zrele kruške, oprane
- 120 g rikule
- 120 g potočarke
- 50 g oraha, grubo kosanih
- svježe mljeveni crni papar
Priprema:
1. Jakovske kapice otvorite i očistite. Bijeli mesnati dio posušite papirnatim ubrusom.
2. Svaki komad, ovisno o veličini narežite na 2-3 tanka komadića.
3. Zagrijte tavu i u njoj otopite maslac.
4. Jednom kad se otopi, dodajte jakovske kapice i popržite sa svake strane oko 1 minute da dobiju lijepu rumenu boju.
5. Izmiješajte sok od naranče, ocat balsamico i med za dressing i odložite.
6. Malim oštrim nožem narežite kruške na kockice.
7. Izmiješajte listove rikule, potočarke, komadiće kruške i orahe. Stavite na tanjure za posluživanje, a na to jakovske kapice.
8. Preko toga prelijte dressingom, pospite mljevenim paprom i poslužite.
Savjet kuhara
Također možete upotrijebiti oštrige kad je za njih sezona (od rujna do ožujka) jer su tada veoma ukusne.
Vezani recepti
-
-
SalateJesenska salata za mršavljenje30 min12345
-
SalateSalata od ananasa i krastavaca20 min12345
-
SalateEndivija sa salatom od morskih plodova20 min12345
-
Salate
-
Salate
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti