Salata od rabarbare, đumbira i gorgonzole

Odlična kao prilog, glavno jelo ili međuobrok.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice nasjeckane rabarbare
- 2 šalice nasjeckanog špinata
- 2 žlice vode
- 1/4 žličice đumbira
- 1 žličica smeđeg šećera
- 5 žlica bijelog vinskog octa
- 1/2 šalice gorgonzole
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema
U lonac stavite đumbir, šećer, rabarbaru i vodu. Kuhajte na laganoj vatri i kada proključa kuhajte oko 5 minuta.
Zgnječite gorgonzolu i pomiješajte s octom. Dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Stavite špinat u zdjelu s gorgonzolom, dodajte rabarbaru i dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
Salate
-
SalateSalata od tune i graha15 min12345
-
SalateSalata od bulgura i celera30 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345