Salata od šparoga i krumpira
Ukusna salata za 6 osoba.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g malih mladih krumpira
- 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 luka kozjaka, sitno narezanih
- 4 velike žlice octa od bijelog vina
- 900 g svježih šparoga, narezanih
- 225 g svježih listova špinata
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 °C.
Stavite krumpir u lim za pečenje, prelijte s 1 žlicom ulja i začinite sa soli i paprom. Pecite ih kroz 20 do 30 minuta dok ne postanu mekani u sredini, a zatim ih ohladite.
U međuvremenu, u maloj zdjeli, zajedno pomiješajte malo soli, papra, luka kozjaka, octa i preostalog ulja.
Krumpir narežite na sitno, stavite u veliku zdjelu i preko njih prelijte preljev koji ste upravo smiješali.
Marinirajte kroz 10 minuta.
Kuhajte šparoge u lagano posoljenoj kipućoj vodi kroz 3 do 4 minute.
Pažljivo ocijedite i stavite u veliku zdjelu s hladnom vodom kako bi zadržali boju i spriječili daljnje kuhanje šparoga.
Ponovno ocijedite, a zatim dodajte krumpir sa špinatom.
Pažljivo promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSalata od šparoga, tune i rajčica10 min12345
-
SalateMediteranska krumpir salata25 min12345
-
SalateTopla salata od tune i krumpira30 min12345
-
Salate
-
SalateSalata od krumpira, paprike i kopra35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti