Salata od špinata i lubenice

Quinoa, pržene sjemenke bundeve, feta sir, špinat i zrela lubenica čine nevjerojatnu vegetarijansku večeru.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 507 kcal / 2.121,29 kJ
Sastojci
- 100 g quinoe
- 2 žlice sjemenki bundeve
- ½ manje lubenice, očišćene i narezane na komadiće
- 80g mladog špinata
- 1 nasjeckani avokado
- šaka svježe nasjeckane mente
- 50 g feta sira
- sok od 1 limete
Priprema
Skuhajte quinou prema uputama.
U međuvremenu, zagrijte tavu na srednjoj vatri i pržite sjemenke bundeve 1 min ili dok ne počnu pucketati.
U posudu za posluživanje poslažite sve sastojke i na kraju dodajte kuhanu i ohlađenu quinou.
Na kraju prelijte sokom od limete, pospite s malo mente i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateUkusna i zdrava salata koja se bori protiv raka15 min12345
-
SalateSalata od lubenice i špinata10 min12345
-
SalateSalata od jagoda i avokada10 min12345
-
SalateSalata od crnog graha i avokada15 min12345
-
Salate
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345