Džem od malina

Džem od malina

Džem od malina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zamislite doručak uz džem koji ste sami napravili?
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 900 g šećera
  • 900 g svježih malina

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i osušite staklenke, a zatim ih stavite u pećnicu na 15 minuta da ih sterilizirate.

Šećer stavite u pećnicu na 5 do 10 minuta da se zagrije.

Stavite maline u široku posudu od nehrđajućeg čelika i kuhajte 3 do 4 minute dok sok ne počne teći. Dodajte vrući šećer i miješajte dok se maline ne raspadnu.

Pojačajte toplinu i kuhajte polako oko 5 minuta često miješajući. Uzmite malo voća i soka, stavite na tanjur u hladnjak na par minuta. Izvadite tanjur iz hladnjaka i gurnite lagano sirup vrškom prsta: ako se sirup nabora, džem je kuhan.

Džem uklonite s topline i sipajte u sterilizirane staklenke. Odmah zatvorite staklenke i pohranite ih na hladno mjesto.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti