Hrskavi pečeni tofu

Savršena zamjena za meso.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400g tofua
- 3 žlice kukuruzne krupice
- 3 žlice parmezana
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice soli1 bjelanjak
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.Papirnatim ručnicima posušite tofu. Na njega stavite težak predmet, najbolje lonac s vodom i pustite da stoji 10 minuta kako biste iscijedili suvišnu tekućinu.
U međuvremenu pomiješajte kukuruznu krupicu, parmezan, sol i češnjak. U drugoj zdjeli umutite bjelanjak. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Tofu narežite na deblje kriške. Umočite u bjelanjak, potom u smjesu od parmezana i poslažite na lim.
Pecite u oko 10 minuta. Izvadite, okrenite na drugu stranu i nastavite peći još 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTofu ražnjići s povrćem50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTofu s povrćem i rižom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaŠpageti s tofuom u umaku od soje45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaAzijski tofu45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345