Tofu s povrćem i rižom
Tofu je jako dobar izvor proteina i kalcija.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- ulje za prženje
- 10 nasjeckanih šampinjona
- 500g tofua
- 4 do 5 kriški nasjeckanog svježeg ananasa
- 2 nasjeckane paprike
- 3 nasjeckane glavice luka
- 2 šalice kuhane i ohlađene bijele riže dugog zrna
- 2 žlice soja umaka
- sol
- papar
Priprema
U wok ili veću dublju tavu dodajte 2 žlice ulja i pržite gljive dok tekućina ne ispari. Prebacite ih u manju zdjelu. Zatim pržite tofu u 1 žlici ulja dok lagano ne porumeni. Prebacite u drugu manju zdjelu. U isti wok dodajte 1 žlicu ulja i ananas i pržite dok ne poprimi zlatno žutu boju.
Dodajte papriku i i pecite dok ananas ne poprimi tamno smeđu boju. Dodajte mladi luk i pržite oko 15 sekundi. Dodajte gljive i tofu i promiješajte.
Na kraju dodajte rižu i soja sos, posolite i popaprite i dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUkusna kašica od breskve i riže20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPaprike punjene šampinjonima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRiža s kozicama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjene tikvice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene punjene paprike45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti