Kelj sa češnjakom

Odličan prilog svakom jelu.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3.5 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 žličice soli
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 300g prokuhanog i nasjeckanog kelja
- 1 žličica jabučnog octa
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Lim za pečenje stavite u pećnicu da se grije oko 5 minuta.
Pomiješajte prva 4 sastojka i dobro promiješajte. Stavite kelj na vrući lim za pečenje. Pecite oko 7 minuta. Izvadite, dobro promiješajte i vratite u pećnicu da se peče oko 5 minuta. Rubovi kelja trebaju postati hrskavi.
Kelj izvadite i stavite u veliku zdjelu, prelijte octom, dobro promiješajte i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s kozjim sirom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPirjani kelj20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s keljom i slanutkom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od češnjaka, kelja i kurkume35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345