Wok od povrća

Popularno jelo s okusom dalekog istoka bez puno muke možete pripremiti kod kuće!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velike žlice biljnog ulja
- 2 mrkve, narezane
- 1 tikvica, narezana
- 100 g cvjetače
- 1 poriluk, narezan
- 225 g tofua (po želji), narezanog na kockice
- 300 ml povrtnog temeljca
- 1 čajna žličica soli
- 2 čajne žličice smeđeg šećera
- 2 čajne žličice blagog soja umaka
- 2 velike žlice suhog sherrya
- 1 velika žlica svježe narezanih listova korijandera
- kineski rezanci
Priprema woka od povrća
- Rižine rezance potopite u vruću vodu i ostavite 10-ak minuta. Nakon toga ih ocijedite i isperite hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja.
- Zagrijte ulje u već zagrijanoj wok tavi.
- Smanjite vatru i dodajte mrkvu, tikvice, cvjetaču i poriluk. Pržite 2-3 minute uz miješanje.
- Dodajte tofu (ako ga koristite), temeljac, sol, šećer, umak od soje i sherry te sve dovedite do vrenja.
- Smanjite vatru, poklopite i pirjajte na 20 minuta.
- Umiješajte tijesto u wok i pirjajte još 3 minute uz miješanje.
- Prije posluživanja raspršite korijander po vrhu i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345