Umak od patlidžana i jogurta

Umak od patlidžana i jogurta

Umak od patlidžana i jogurta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 13.830
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Niskokalorično, zdravo i ukusno!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 500 gpatlidžana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 režnja češnjaka,nasjeckanog
  • 190 g svježe crvene paprike, nasjeckane
  • 150ml nemasnog jogurta
  • sol
  • papar
  • 25 g maslina,nasjeckanih
  • 225 g cvjetače
  • 225 g brokule
  • 125 gmrkve, očišćene i nasjeckane na trake

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ºC.
  2. Izbodite koru patlidžana vilicom i stavite ih na lim za pečenje. Pecite 40 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. Ostavite da se ohlade te izrežite na pola. Žličicom odvojite unutrašnjost patlidžana od kore i stavite u zdjelicu.
  3. Izmiješajte patlidžan, maslinovo ulje, češnjak i crvenu papriku u mikseru te dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiješate dodajte sol i papar. Dodajte nasjeckane masline te stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Skuhajte cvjetaču i brokulu te isperite u hladnoj vodi. Poslužite kuhano povrće i sirovu mrkvu uz umak od patlidžana i jogurta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti