Kruh od mrkve i tikvica

Kruh od mrkve i tikvica

Kruh od mrkve i tikvica
  • Objavljeno: Petak, 13.02.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Začinjen cimetom i vanilin šećerom.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1.5 šalica glatkog brašna
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice biljnog ulja
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 1.5 šalica naribanih tikvica
  • 1/2 šalice naribane mrkve

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite lim za pečenje i pustite da stoji sa strane.

U velikoj zdjeli pomiješajte jaja i ulje, dodajte smeđi i vanilin šećer. Dobro promiješajte i dodajte tikvice i mrkvu. Dodajte preostale sastojke i mijesite dok ne dobijete glatku smjesu.

Stavite tijesto na lim za pečenje i pecite 50 do 60 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 5 fo 10 minuta prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti