Krumpir u bijelom umaku
Sočan i mekan.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g krumpira
- 500ml vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- 2 žlice senfa
- 1 nasjeckana glavica luka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Zagrijte ulje u tavi. Dinstajte luk oko 3 minute. Dodajte vrhnje za kuhanje i senf. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Krumpir ogulite i narežite na ploške. Posolite i popaprite i dobro promiješajte. Poslažite ga u vatrostalnu posudu i prelijte umakom.
Pecite u pećnici oko 1 sat, odnosno dok krumpir na vrhu ne poprimi zlatno smeđu boju i postane mekan.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1:15h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od krumpira45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSočan pomfrit s češnjakom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaHrskavi krumpiri iz pećnice55 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti