Lagani Ratatouille
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 2 tikvice očišćene
- 1 mali patlidžan, očišćen
- 1 luk, oguljen
- 2 zrele rajčice
- 50 g manjih gljiva (šampinjoni), opranih i raspolovljenih
- 200 ml soka ili umaka od rajčice1 grančica svježe nasjeckanog bosiljka
- sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
1. Očistite papriku od koštica, odstranite sjemenke i membrane s malim oštrim nožem i narežite na male kockice. Gusto narežite tikvice i nasjeckajte patlidžan na male kockice, a luk na kolutiće.
2. Rajčice stavite nakratko u kipuću vodu, izvadite ih, odstranite kožu i sjemenke te narežite na četvrtine.
3. Stavite povrće u lonac zajedno sa sokom od rajčice i bosiljkom. Začinite sa solju i paprom.
4. Zavrijte, pokrijte i lagano kuhajte oko 15 minuta dok povrće ne omekša.
5. Izvadite povrće i odložite ga na tanjur.
6. Tekućinu u loncu zavrite i pustite da ključa 20 minuta, dok se malo ne zgusne. Začinite umak sa solju i paprom.
7. Propustite umak kroz cjedilo kako bi se zaustavile preostale sjemenke i njime prelijte povrće. Ratatouille poslužite vruć ili hladan.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPalenta s povrćem12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelena kašica za najmlađe20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti