Lazanje od povrća

Lazanje od povrća

Lazanje od povrća
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lazanje bogate povrćem.
Vrijeme pripreme: 1:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 narezana tikvica
  • 450 g ricotta sira
  • 1 jaje
  • 1 žlica bosiljka
  • sol
  • papar
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 9 listova za lazanje
  • 280 g nasjeckanog špinata
  • ¼ šalice parmezana

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i pržite tikvice oko 5 minuta, dok ne postanu mekane.

Pomiješajte jaje, sir, bosiljak, sol i papar. Tri lista lazanja stavite u nauljenu posudu za pečenje. Ravnomjerno rasporedite umak od rajčica. Na umak stavite pola mješavine sa sirom , pola špinata, pola tikvica i pola parmezana. Stavite tri lista lazanja na vrh i ponovite. Na zadnje listove špinata stavite umak od rajčice i pospite s malo sira.

Lazanje prekrijte folijom i pecite 25 minuta na 200°C. Skinite foliju i pecite još 20 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti