Zapečena tjestenina s artičokama
Sočna, mekana i mirisna.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350g tjestenine
- 6 šalica nasjeckanog špinata
- 1 očišćena i kuhana artičoka
- 1 šalica pasirane rajčice
- 1 šalica ovčjeg sira
- 1 šalica ricotte
- 1 šalica nasjeckane mozzarelle
- 1 bjelanjak
- 1 žličica origana
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ali 2 minute kraće nego prema uputama. Zagrijte ulje u tavi i dinstajte špinat dok ne omekša, 3 do 4 minute.
U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, pasiranu rajčicu, artičoke i tjesteninu. U drugoj zdjeli pomiješajte bjelanjak, sir, origano, papar i sol.
Namastite lim za pečenje. Polovicu tjestenine stavite na dno, prekrijte ju sirom pa opet stavite tjesteninu. Zadnji sloj treba biti od sira. Pecite oko 30 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečena vegetarijanska tjestenina35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina sa špinatom i posnim sirom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki sa slanutkom i špinatom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti