Ljetna riža

Pravi ljetni rižoto jer sadrži sezonske namirnice!
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 3 nasjeckane rajčice
- 350g riže
- 1 žličica nasjeckanog ružmarina
- 1.5l vrućeg povrtnog temeljca
- 3 tikvice, narezane na sitne kockice
- 140g skuhanog graška
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pirjajte luk i češnjak 5 minuta. Dodajte rajčice i pirjajte 3-4 minute dok sve ne omekša, a zatim dodajte rižu i ružmarin.
Ulijte pola temeljca i uz povremeno miješanje ostavite da se kuha 10 minuta ili dok tekućina ne ispari. Dodajte ostatak temeljca, a zatim nastavite kuhati još 5 minuta.
Umiješajte tikvice i grašak, a zatim kuhajte još 5 minuta. Začinite s puno crnog papra, zatim dodajte bosiljak i dobro promiješajte. Poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od graška i limuna50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaProljetni povrtni rižoto50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna riža sa grahom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBrzi i zdravi ručak10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345