Rižoto od graška i limuna
Kremasti rižoto kuhan u bijelom vinu.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 1 šalica vode
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 svežanj očišćenih i nasjeckanih šparoga
- 2 nasjeckana češnjaka
- 1.5 šalica suhog bijelog vina
- 1.5 šalica arborio riže
- 1 šalica graška
- naribana korica i sok od 1 limuna
- 1/3 šalice parmezana
- sol
- papar
Priprema
Kuhajte vodu i temeljac dok ne proključa. Smanjite vatru i nastavite kuhati.
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte šparoge i dinstajte ih oko 3 minute. Uklonite ih iz tave i pustite da stoje sa strane.
Dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja, dodajte češnjak i dinstajte ga oko 30 sekundi. Dodajte rižu i dinstajte, neprestano miješajući oko 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte dok ne proključa. Dodajte 1 šalicu toplog temeljca, promiješajte i nastavite po potrebi ulijevati temeljac dok riža ne postane mekana.
Zadnjih 5 minuta kuhanja riže dodajte grašak, limunovu koricu i sok, sol i papar i dobro promiješajte. Dobro promiješajte, pospite parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLjetna riža35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaProljetni povrtni rižoto50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna riža sa grahom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBrzi i zdravi ručak10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti