Proljetni povrtni rižoto
Ukusan, kremast, mirisan i zdrav.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g očišćenih i nasjeckanih šparoga
- 4 šalice pilećeg temeljca
- 1.5 žlica maslinovog ulja
- 1.5. žlica maslaca
- 2 nasjeckana poriluka
- 1.5 šalica arborio riže
- 2/3 šalice suhog bijelog vina
- 1.5 šalica smrznutog graška
- naribana korica i sok od 1 limuna
- 1/2 šalice parmezana
- sol
- papar
Priprema
Šparoge kuhajte u slanoj kipućoj vodi oko 4 minute. U međuvremenu pripremite lonac s hladnom vodom. Kada se šparoge skuhaju, ocijedite ih, stavite u hladnu vodu i pustite da stoje sa strane.
Rastopite maslac u tavi u dodajte maslinovo ulje. Dodajte poriluk i dinstajte oko 7 minuta. Dodajte rižu i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vino i nastavite dinstati oko 1 minutu. Ulijte 1/2 šalice temeljca i nsastavite kuhati dok ga riža gotovo potpuno ne upije. Dodajte preostali dio temeljca i nastavite kuhati dok riža ne postane kremasta, oko 20 minuta.
Dodajte grašak, šparoge i koricu od limuna i dobro promiješajte. Uklonite s vatre, dodajte sok od limuna i parmezan, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLjetna riža35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od graška i limuna50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna riža sa grahom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBrzi i zdravi ručak10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti