Maslac od sjemenki bundeve s cimetom

Domaći ukusni maslac od sjemenki bundeve.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 šalice sjemenki bundeve
- 1/4 žličice cimeta
- 1.5 žličica javorovog sirupa
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C.
U zdjeli dobro promiješajte cimet i sjemenke bundeve. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Ravnomjerno rasporedite sjemenke i pecite ih 10 do 15 minuta. Nakon svakih 5 minuta ih malo promiješajte kako bi se ravnomjerno ispekle.
Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi nekoliko minuta. Stavite sjemenke u blender i miksajte nekoliko minuta. Dodajte javorov sirup i nastavite miksati dok smjesa ne postane kompaktna. Pohranite u hermetičku zdjelicu i držite u hladnjaku najviše 2 tjedna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od crnih maslina10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345