Maslac od sjemenki suncokreta

Ukusan i zdrav kremasti namaz.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 šalice sjemenki suncokreta
- 1 do 2 žlice ulja sjemenki grožđa
- prstohvat soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Ravnomjerno rasporedite sjemenke i pecite ih 10 do 15 minuta. Nakon svakih 5 minuta ih malo promiješajte kako bi se ravnomjerno ispekle.
Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi nekoliko minuta. Stavite sjemenke u blender i miksajte ih 10 do 13 minuta. Dok blender miksa dodajte prvo 1 žlicu ulja i prstohvat soli.
Ako osjetite da je maslac previše gust, dodajte preostali dio ulja. Trebat će oko 15 minuta da se sjemenke u potpunosti samelju. Pohranite u hermetičku zdjelicu i držite u hladnjaku najviše 2 tjedna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od crnih maslina10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345
-
Internacionalna jela
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345