Njoki s bundevom

Savršenstvo okusa u jednom zalogaju.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g njoka
- 200g nasjeckane bundeve
- 2 šalice povrtnog temeljca
- 1 lovorov list
- 1/2 žličice ružmarina
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/2 žličice kurkume
- 1/2 žličice soli
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema
Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Ocijedite, prelijte 1 žlicom ulja i pustite da stoje sa strane.
Zagrijte ostatak ulja u tavi. Dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko 30 sekundi. Dodajte temeljac i bundevu. Kuhajte dok ne proključa. Dodajte ružmarin, lovorov list i sol. Dobro promiješajte. Kuhajte oko 5 minuta. Na samom kraju kuhanja dodajte kurkumu i promiješajte.
Njoke rasporedite na tanjure, prelijte umakom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s vlascem i mladim lukom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki u umaku od kruške35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345